Aanvragen isolatiepremies bereiken dieptepunt

EPC-doelstellingen komen in het gedrang stelt de Vlaamse Confederatie Bouw

Datum: 
23/09/2018

Steeds minder mensen vragen premies aan om hun huis te isoleren, zo meldt VTM o.b.v. cijfers van de Vlaamse Confederatie Bouw.

Voor sommige isolatiepremies, zoals voor spouwmuren, is het aantal aanvragen zelfs gehalveerd stelt de zender. Volgens de bouwsector is het zo onmogelijk om de doelstellingen van de Vlaamse regering te halen.

Concreet: voor spouwisolatie vroeg men in 2015 nog 19.037 premies aan. Daarna liep het aantal aanvragen op twee jaar tijd terug tot 10.222 aldus VTM. Als de trend zich verderzet, dan wordt het knap lastig om tegen 2050 een EPC-waarde van 100 kWh/m²/jaar te halen.

Vlaanderen telt ongeveer drie miljoen woningen: 98 procent van de woningen van voor 2006 voldoet niet aan de langetermijndoelstelling die de Vlaamse overheid heeft vooropgesteld. Vandaag heeft een vrijstaande woning nog een gemiddeld EPC-cijfer van 398. Ook voor appartementen ligt er nog heel wat werk op de plank aldus de confederatie. Daar bedraagt het gemiddelde EPC-cijfer 295 kWh/m²/jaar.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein benadrukt dat alles bij energie-efficiëntie begint: “De goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt. Degelijke isolatie voor iedere woning in Vlaanderen is daarom een prioriteit. Het geeft je zowel in de zomer als de winter meer comfort en in ruil voor de investering krijg je meteen een lagere energiefactuur. Bovendien stijgt de waarde van je woning als die energiezuinig is.'

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Aanvragen isolatiepremies bereiken dieptepunt | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.