Meesterproef 2019 in teken van Sociaal Wonen

Gezocht: uitdagende sociale woningprojecten

Datum: 
07/03/2019

Meesterproef 2019 Sociaal Wonen wil publieke opdrachtgevers stimuleren om met beloftevolle jonge ontwerpers aan de slag te gaan.

Voor deze editie van de Meesterproef werkt het Team Vlaams Bouwmeester samen met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen. Op dit moment is men op zoek naar bevlogen opdrachtgevers die samen met jonge ontwerpers en beloftevolle kunstenaars uitdagende en vernieuwende projecten willen realiseren op het vlak van sociaal wonen.

Meesterproef 2019 wil een mix van tien interessante projecten samenstellen. Het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen bieden lokale huisvestingsmaatschappijen een erkende procedure aan en zorgen ervoor dat de projecten deskundig begeleid en voldoende onder de aandacht worden gebracht.

De lokale huisvestingsmaatschappijen spelen in dit proces een cruciale rol en zullen nauw betrokken worden bij de Meesterproef. Een infomoment zal worden georganiseerd bij de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen op 1 april 2019 om 12u30.

Het hele traject verloopt onder begeleiding van het Team Vlaams Bouwmeester en met steun van Vlaams minister Liesbeth Homans, bevoegd voor Wonen. Sta je aan de start van een sociaal woningproject en wil je jong talent een kans geven, dien dan nu - en zeker voor 3 mei aanstaande - je kandidatuur in.

Bron: Vlaams Bouwmeester

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders