Na 10 maand reeds tweede Vlaamse Isolatiedag

Vlaamse Overheid, Bouwunie en Confederatie Bouw opnieuw op de barricade

Datum: 
22/08/2018

De tweede Isolatiedag, een gezamenlijk initiatief van het VEA, Bouwunie en de VCB, gaat dit jaar door op 22 september 2018.

Volgens de organisatoren kwamen er vorig jaar (18 november 2017) meer dan 500 kijklustigen naar een tiental werven verspreid over heel Vlaanderen waar de betrokken aannemers verschillende na-isolatietechnieken tot in het kleinste detail toelichtten. Ze kregen er ook te horen en te zien welke keuzes men kan maken, welke de kwaliteitseisen er zijn, of er al dan niet premies tegenover staan en hoe je eraan begint én een geschike vakman vindt.

Het concept en de doelstelling dit jaar is identiek: het nut van isoleren nog eens duidelijk in de verf zetten. Op de website van Isolatiedag 2018 tonen de organisatoren met cijfers aan waarom isoleren belangrijk is en in welke gevallen bepaalde normen dienen te worden gerespecteerd. Belangrijk evenwel is dat (toekomstige) (ver)bouwers die dag op diverse werven kunnen gaan kijken welke de mogelijkheden zijn en hoe bepaalde technieken en producten in de praktijk worden toegepast.

Welke werven er worden opengesteld voor een bezoek, verneem je op Isolatiedag2018 (volledige lijst beschikbaar vanaf 24 augustus 2018). Opgelet evenwel: voor een bezoek aan een specifieke werf dien je je in te schrijven. Dat kan eveneens op de site, nadat je gekozen hebt voor een bepaalde werf (of meerdere).

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders