Nieuwe editie van Belgium's Best Buildings

De favoriete gebouwen van architecten en architectuurkenners

Datum: 
12/05/2018

Nieuwe editie 'Belgium's Best Buildings' biedt verrassende blik op de top-tienlijstjes van gerenommeerde architecten en kenners.

In 2012 verscheen ‘Belgium’s Best Buildings’, een stijlvolle en toegankelijke gids in pocketformaat voor iedereen met interesse voor architectuur in België. Het boek werd in datzelfde jaar door Architectura.be genomineerd als ‘Meest Inspirerende Architectuurboek 2012’ en The Word Magazine koos het als een van de ‘Six of Belgium’s Best Travel Guides’.

Voor deze nieuwe editie blijft het concept ongewijzigd: de gebouwen in het boek worden geselecteerd op basis van de top-tienlijstjes van gerenommeerde Belgische architecten en architectuurkenners, en gepresenteerd aan de hand van een foto en een korte tekst in het Engels en in het Nederlands. Achteraan in het boek worden alle lijstjes van de kenners opgenomen. Aan de eerste editie werkten architecten en kenners mee zoals Christian Kieckens, Leo Van Broeck en Dag Boutsen (decaan van de faculteit Architectuur van de KU Leuven). Hun bijdrage is overgenomen in deze nieuwe editie, maar de selectie is geüpdatet en uitgebreid; ze werd aangevuld met nieuwe gebouwen op basis van extra lijstjes van bijvoorbeeld Kiki Verbeeck en Yves Malysse van URA en VAi-directeur Sofie De Caigny.

Tot de nieuwe gebouwen behoren onder meer de Bibliotheek in Schoten van Renaat Braem, de Architectuurbibliotheek UGent van OFFICE Kersten Geers David Van Severen, de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende van Henri Maquet, het Musée Royal de Mariemont van Roger Bastin en de Zeilclub in Zeebrugge van Wim Goes.

Belgium's Best Buildings - 224 pagina's - ISBN 9789460582233 - NUR 648 - 19,95 euro

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Nieuwe editie van Belgium's Best Buildings | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.