Passive House certificaat voor Renson

Endura Delta balansventilatie-unit klaar voor alle passiefhuizen

Datum: 
19/06/2018

Zowel de 330 als 380 m3/h debietvarianten van de Renson Endura Delta krijgen wereldwijd het ‘Passive House Certificate'.

Dat ook de 450 m3/h variant dat certificaat in de wacht gaat slepen, is een kwestie van tijd zegt Renson. Dat betekent concreet dat elk passiefhuis kan uitgerust worden met het vraaggestuurde Renson-balansventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Op het vlak van vraagsturing is de Endura Delta van Renson uniek in zijn soort, beweert de fabrikant. Dankzij ingebouwde sensoren in de unit die 24/7 het vocht-, CO2- en VOC-gehalte in de binnenlucht meten, stemt de Endura Delta z’n ventilatieniveau namelijk af op het leefpatroon en de behoeften van de bewoner. Die vraagsturing levert naar eigen zeggen een stil ventilatiesysteem op dat zeer weinig verbruikt, maar tegelijk wel een hoog rendement laat noteren dankzij de efficiënte warmtewisselaar die tot 89% van de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht recupereert.

De Endura Delta is beschikbaar in een variant met 4 aansluitingen bovenaan (voor installatie op het gelijkvloers of in de kelder) en met 2 aansluitingen boven en 2 onderaan voor plaatsing op zolder. De ventilatie-unit is standaard uitgerust met een vorstbeveiliging zodat er ook bij koudere temperaturen een goede luchtkwaliteit kan worden gegarandeerd. In gebieden met extreme weersomstandigheden is er zelfs de mogelijkheid om een ventilatie-unit met voorverwarmingselement te kiezen, zodat ook hier zo lang mogelijk optimaal kan geventileerd worden. Een bypass functie zorgt er dan weer voor dat de warmtewisselaar in de zomer omzeild kan worden op het moment dat koudere buitenlucht kan bijdragen om de woning af te koelen.

Om de gebruiker te betrekken bij de correcte bediening van het ventilatiesysteem werd een app ontwikkeld (Windows, IOS en Android) waarmee hij/zij de ventilatie-unit binnen een thuisnetwerk vanaf de smartphone kan aansturen, het ventilatieniveau kan programmeren en de algemene binnenluchtkwaliteit kan monitoren. De app meldt bovendien wanneer filters aan vervanging of nazicht toe zijn. Via dezelfde app kan de installateur het balansventilatiesysteem handig en snel instellen.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders