Prosumententarief blijft overeind

Brussels hof veegt tegenargumentatie van tafel

Datum: 
26/11/2017

Het prosumententarief, dat eigenaars van zonnepanelen betalen voor het gebruik van het distributienet, blijft van kracht.

Het prosumententarief bestaat voor eigenaars van zonnepanelen, windmolens en WKK-installaties (kleine installaties met terugdraaiende teller) en is bedoeld als solidaire bijdrage voor de diensten die de distrubutienetbeheerder levert. Alle details hierover vind je hier.

Volgens persagentschap Belga gingen twee particulieren en de vzw Zonstraal in beroep tegen het prosumententarief omdat het discriminerend zou zijn. Echter, het Brusselse hof heeft dat beroep ongegrond verklaard waardoor er voorlopig niks verandert. Volgens Belga loopt er nog een gelijkaardige zaak bij de Raad van State.

Zonstraal is naar eigen zeggen de enige Vlaamse vereniging die opkomt voor de belangen van de kleine eigenaars van zonnepanelen. De vzw vindt het verkeerd dat alle kosten voor maatregelen om de CO2 uitstoot te verminderen, (GSC-steun, REG-premies, windmolenparken,...) uitsluitend verrekend worden via de elektriciteitsfactuur. De kosten moeten gedragen worden door de vervuilers, niet door diegenen die groene stroom opwekken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Prosumententarief blijft overeind | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.