RESCert certificaat niet langer verplicht

Wie erin investeerde, is eraan voor de moeite?

Datum: 
17/01/2019

RESCert-gecertificeerde installateur niet langer verplicht voor de premie bij een warmtepomp- of zonneboiler-installatie.

Dat het RESCert-certificaat niet meer verplicht is, is goed nieuws voor installateurs die dit certificaat nog niet behaalden, maar wel slecht nieuws voor wie daarin moeite, tijd en geld investeerde, zegt Bouwunie. Nochtans is de nood aan kwalitatieve opleidingen voor de installatie van warmtepompen en zonneboilers erg hoog.

Opleidingen zoals die voor het RESCert-certificaat zijn dus meer dan nodig. Ze moeten dan wel beter afgestemd zijn op de praktijk en minder moeilijk, want daarover kreeg Bouwunie veel klachten.

De installateurs willen zich wel degelijk bijscholen, maar enkel als de opleiding op hun maat is gesneden én betaalbaar en haalbaar is. Volgens Bouwunie is nu het moment aangebroken om daar werk van te maken. En ze stuurt nog een tip richting overheid: als de overheid nieuwe certificaten of labels en bijhorende opleidingen wil lanceren, moet ze eerst overleggen met de sectorfederaties.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

RESCert certificaat niet langer verplicht | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.