Tesla Solar Roof is bestelbaar

Maar over de levering heerst nog onduidelijkheid

Datum: 
30/07/2017

In analogie met diens elektrische auto's, kun je nu ook mits voorschot bestellingen plaatsen voor de Tesla Solar Roof dakpannen. Nog steeds in analogie met de levering van de elektrische auto's is het ook voor de Solar Roof dakpannen niet duidelijk wanneer de eerste leveringen zullen plaatsvinden.

Momenteel is er de keuze uit vier verschillende dakpannen met ingebouwde zonnecellen: structuur, effen, Toscaans en leisteen. De laatste twee worden verwacht in 2018; van de eerste twee wordt gesuggereerd dat ze nog dit jaar leverbaar zijn. Weliswaar in de V.S.; over leveringen in Europa wordt nog steeds met geen woord gerept.

Voor 930 euro kun je je bestelling veiligstellen maar helaas is niet duidelijk wat de dakpannen uiteindelijk gaan kosten. Volgens het Amerikaanse Bloomberg zou de kostprijs - inclusief plaatsing - schommelen rond de 425 euro per vierkante meter. Pannen die er identiek uit zien maar niet van zonnecellen zijn voorzien, gaan ongeveer 110 euro per vierkante meter kosten aldus dezelfde bron. Je kunt bij deze dus min of meer zelf inschatten wat de vervanging of plaatsing van je ganse dak gaat kosten.

Lees ook: Tesla zonnedakpannen klaar voor verkoop en Mercedes nu ook in de groene stroom.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Tesla Solar Roof is bestelbaar | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.