Waar blijven mijn dakpannen, Tesla?

Fabrikant geeft voorlopig geen updates

Datum: 
22/08/2018

Dat het bij Tesla niet allemaal van een ‘leien dakje’ loopt, is een understatement: waar blijven die ‘Solar Roof’ dakpannen?

Één bestelling op vier van Tesla’s nieuwste ‘Model 3’ is geannuleerd, blokletterde De Standaard vorige maand nog. Sterker nog, de fabrikant zou op dit moment meer terugbetalingen verrichten dan er nieuwe bestellingen binnenkomen. Klanten zijn het wachten meer dan beu en dat geldt heus niet voor de elektrische auto’s alleen.

Zo blijven ook de leveringen van Tesla Roof dakpannen uit. Iets meer dan een jaar geleden brachten we het prille nieuws dat de zonnedakpannen leverbaar zouden zijn, doch daarna bleef het ijzig stil rond Teslas 'onzichtbare' zonnedakpannen.

Intussen zouden in de VS de eerste daken met de langverwachte zonnedakpannen in het straatbeeld verschenen zijn. Volgens diverse bronnen gaat het over minder dan 20 daken. Wereldwijd dus. Klanten krijgen in de VS te horen dat de productie vertraging heeft opgelopen, zowaar een doorslag van de repliek die ook de toekomstige eigenaars van Model 3 al geruime tijd moeten aanhoren.

Nu beweert de fabrikant dat men eind dit jaar in ‘volle productie’ gaat en dat het uitleveren in grote volumes van start zal gaan tegen begin 2019. Gevraagd naar wat dat betekent voor de klanten in onze contreien, reageert Tesla Benelux beknopt: 'We hebben momenteel geen update over Tesla Roof'.

Trefwoorden: 
zonnepanelen
dakpannen

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders