Zonnedelen volgende logische stap

Minister Tommelein wil zonnedelen nog dit jaar realiseren

Datum: 
20/01/2018

Als het van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein afhangt, kunnen we nog voor het eind van dit jaar aan 'zonnedelen' doen.

Zonnedelen betekent concreet dat particulieren mee kunnen investeren in zonnepanelen van derden, bijvoorbeeld op daken van bedrijven, verenigingen maar ook bij de stad of gemeente. Daarbij worden de voordelen meteen verrekend in de energiefactuur van de desbetreffende consument-investeerder.

Tijdens de maand februari zullen distributienetbeheerders Eandis en Infrax hun energieleveranciers benaderen om hen mee in het bad te trekken. De distributienetbeheerders beheren immers ook de energiedata en kunnen zo de link vormen tussen het zonneproject en de leverancier van diegene die mee investeert. De netbeheerders en de leveranciers zullen samen deze nieuwe datadienst uittesten om de technologie te verfijnen en op punt te zetten, aldus Tommelein. De bedoeling is om ‘zonnedelen’ in het najaar in heel Vlaanderen mogelijk te maken.

Minister Bart Tommelein: ‘Zonnedelen is de volgende en logische stap om ervoor te zorgen dat er nog meer zonnepanelen en vooral ook grotere PV-installaties bijkomen. Er staat in Vlaanderen heel veel geld op spaarboekjes dat amper iets opbrengt. Wie mee investeert in een zonnepark zal onmiddellijk resultaat zien op zijn of haar eigen energiefactuur.’

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Zonnedelen volgende logische stap | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.