6%-regel enkel nog voor eigen en enige woning

Nieuw wetsvoorstel ambieert socialer karakter

Datum: 
11/10/2017

De regering counterde destijds verkrotting met een verlaagd btw-tarief voor afbraak en heropbouw in bepaalde stedelijke zones. Daar komt mogelijks verandering in.

Het 'algemene' 6%-tarief stuitte op kritiek bij onder meer de CD&V want in theorie kon het ook toegepast worden voor villa's en dergelijke. In het nieuwe voorstel wordt een beperking ingebouwd: de heropgebouwde woning mag niet groter zijn dan 190 vierkante meter en voor appartementen zou een maximale oppervlakte gelden van 100 vierkante meter.

Het verlaagde tarief geldt bovendien enkel voor de eigen en enige woning van natuurlijke personen die er minstens 5 jaar hun domicilie vestigen. Het nieuwe wetsvoorstel stipuleert ook het tarief uit te breiden tot het gehele Belgische grondgebied, met dien verstande dat de nodige waarborgen voor sociaal beleid worden ingebouwd, ongewenste effecten worden geneutraliseerd en het Europees recht wordt gerespecteerd.

Lees het volledige wetsvoorstel.

 

Gerelateerde berichten

Met Cedral gevelstroken of sidings geef je de gevel een tijdloze uitstraling. Ideaal zowel voor nieuwbouw en renovatie. Deze gevelstroken zijn makkelijk te plaatsen en vragen weinig onderhoud.

Partners / Adverteerders