Bouw sputtert: opschorten is schering en inslag

Helft bouwbedrijven moet werken opschorten omwille van leverproblemen en prijs materialen

Datum: 
19/09/2022

53% van de bouwbedrijven heeft zijn activiteiten al moeten opschorten, weliswaar zo goed als altijd voor een korte periode. Zo blijkt uit een enquête van Embuild (het vroegere Confederatie Bouw) waaraan 317 aannemers en installateurs hebben deelgenomen tussen 6 en 13 september.

4 op de 10 aannemers en installateurs schorten hun werken tijdelijk op omwille van aanleverproblemen van bouwmaterialen. Een kwart doet dat omwille van de prijzen van de materialen. Dat toont aan dat het qua prijs en aanlevering van bouwmaterialen nog steeds niet veel beter gaat.

30% schort de werken dan weer tijdelijk op op vraag van de klant. Het kan dan gaan om financiële redenen, maar vaker nog om technische redenen (bijv. een vertraging op de werf, waardoor de ene bouwpartner nog niet meteen aan zet kan komen).

Bovendien vreest 55% van de bouwondernemingen de komende drie maanden één of meerdere werven tijdelijk te zullen moeten opschorten omwille van leverproblemen, 42% omwille van de te hoge materialenprijzen, 38% op vraag van de klant en 31% omwille van de hoge energieprijzen, een nieuwe factor.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Bouw sputtert: opschorten is schering en inslag | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.