Confederatie Bouw wordt Embuild

Vlag dekte lading niet meer

Datum: 
01/09/2022

Embuild is de nieuwe naam van de Confederatie Bouw; de ‘Em’ staat daarbij voor ‘Empower’ en ‘Embrace’.

Waarom dit nieuw merk? “Omdat de bouw veranderd is en meer dan ooit innovatief en duurzaam is. Ook onze organisatie evolueerde mee, maar onze naam dekte de lading niet goed genoeg meer”, zegt Niko Demeester, CEO van Embuild.

"Vorig jaar hebben we het 75-jarig jubileum van de Confederatie Bouw gevierd met een feestelijke roadshow over heel België. Al sinds 1946 staan we op de barricaden voor de aannemers en installateurs uit de bouw om hen te helpen en te ondersteunen waar we kunnen. Maar we kijken ook resoluut naar de toekomst, om samen met alle ondernemingen actief in de bouw verder te evolueren. Daarom kiezen we voor een nieuwe naam en een nieuw merk: Embuild. Ons doel blijft hetzelfde, maar we willen onze toegevoegde waarde toekomstgericht vernieuwen."

Embuild krijgt een aangepast logo in de vorm van een baksteen vol punten. “De baksteen is hét alom bekende symbool voor de bouw, denk maar aan de fameuze ‘baksteen in de maag’ van de Belgen. De punten weerspiegelen de vele nieuwe technologieën en technieken binnen de bouw, de digitalisering die ook in de bouw overal doorbreekt en tenslotte ook de grote verscheidenheid aan bedrijven en mensen in onze sector”, verduidelijkt de topman van Embuild. "‘The Belgian Construction Association’ gebruiken we voortaan als baseline, vermits Embuild als enige bouwfederatie actief is in heel België, veruit de meeste leden telt en zowel zelfstandigen, kmo’s als grote bedrijven vertegenwoordigt. Met deze baseline leggen we ook duidelijk de verbinding met onze vorige naam."

Bron: Embuild

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders