Enquête energietransitie in ons land

Federale staat en de gewesten hebben uw hulp nodig

Datum: 
23/10/2017

Nog tot 5 november 2017 kun je je stem laten horen mbt de energietransitie in ons land; 16 vragen voor een groener beleid.

Het gaat concreet over het energieoverleg tussen de federale staat en de gewesten want de energietransitie is een landelijke aangelegenheid. Ze vormt het pad dat ons land zal leide naar een koolstofarmer energiesysteem dat onze uitstoot van broeikasgassen terugdringt.

Het klimaatakkoord van Parijs en de Europese doelstellingen voor klimaat en energie in 2030 vormen hiervoor de leidraad. Om deze doelstellingen te verwezenlijken, moeten dit land de komende jaren een beleid uittekenen dat gericht is op een meer efficiënt energiegebruik en de ontwikkeling van hernieuwbare energieproductie. Tegelijk moet men uiteraard de energiebevoorrading verzekeren, de energiefactuur betaalbaar houden voor de gezinnen en ervoor zorgen dat de competitiviteit van bedrijven niet in het gedrang komt.

Om dit te realiseren, hebben de vier Ministers van Energie besloten om in nauw overleg een interfederaal energiepact op te stellen voor 2030 en 2050. In een eerste stap werden een honderdtal actoren uit energiewereld bevraagd en nog tot 5 november 2017 worden ook de burgers geraadpleegd. Concreet: via deze enquête. Het invullen ervan duurt zo'n 10 minuten. 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Enquête energietransitie in ons land | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.