Fixscreen: 15 jaar onafgebroken vernieuwing

Renson innoveert eens te meer met Fixscreen Minimal Curtain Wall

Datum: 
15/01/2020

Na Fixscreen (2005) en Fixscreen Minimal (2018) lanceert Renson deze maand een nieuwe maatoplossing voor vliesgevels.

De Fixscreen zondoekwering van Renson was in 2005 een van de eerste producten dat definitief afrekende met klapperende en - erger - gescheurde screendoeken. De windvaste doekzonwering was overigens niet alleen een instant hit omwille van zijn windbestendigheid maar ook omwille van zijn strakke looks en eenvoud qua installatie/integratie.

Fixscreen reïncarneerde op termijn in diverse gedaantes zodat er vandaag voor elke toepassing wel een variant beschikbaar is: voor verandadaken en dakvensters is er Topfix en Topfix Max (al dan niet gecombineerd met verluchting: Fixvent), voor hoek(schuif)ramen is er Panovista en Panovista Max en voor schuifvensters lanceerde het Slidefix.

Nieuwe maatoplossing voor vliesgevels
Anderhalf jaar geleden werd de familie uitgebreid met Fixscreen Minimal. Met een profiel van nauwelijks 20 mm was Fixscreen Minimal niet louter een doorontwikkeling maar opnieuw een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Fixscreen-technologie. Vanaf deze maand voegt Renson daar twee gepatenteerde zonweringsystemen voor vliesvezels aan toe; beide zijn geschikt voor zowel in- als voorbouw.

Met koppelzijgeleiders van respectievelijk 50 mm (Fixscreen Minimal Curtain Wall 50) en 60 mm breed (Fixscreen 150 Curtain Wall 60) covert Renson naar eigen zeggen het grootste deel van de vliesgevelmarkt (met raamprofielen van dezelfde breedte).

De centrale bevestiging van de koppelzijgeleiders draagt volgens Renson bij tot een eenvoudige montage van de doekzonwering op de stijlen van de vliesgevel. Ook de thermische uitzetting van de kast werd mee opgenomen in het ontwerp, zodat probleemloos oneindig veel screens aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De nieuwe producten zijn te zien op Polyclose in Gent - zowel bij Renson zelf als bij Reynaers - en bestelbaar vanaf deze maand.

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders