Miljoenengesjoemel met zonnepanelen

Merkwaardig veel zonneparken goedgekeurd, telkens nét voor subsidieverlaging

Datum: 
29/03/2018

Volgens PVDA, die cijfers van energiewaakhond VREG inkeek, is in Vlaanderen mogelijks op grote schaal gesjoemeld met subsidies.

Volgens Het Laatste Nieuws en De Morgen dringt de Marxistische partij PVDA aan op een onderzoek want het patroon is verdacht: telkens er een subsidieverlaging zat aan te komen, kregen honderden zonneparken nét voor het verstrijken van de deadline tegelijk groen licht voor hun subsidieaanvragen.

Tom De Meester, PVDA: "In de twee weken voor iedere deadline zijn telkens honderden parken tegelijk gekeurd. Op 30 juni 2011 ging het zelfs om 356 parken in één dag. In de twee maanden die daarop volgden, kregen slechts 10 parken groen licht." De partij stelde naar verluidt hetzelfde patroon vast voor alle deadlines tussen 2009 en 2012; in die periode werden de subsidies maar liefst achte keer verlaagd. Bovendien werden sommige parken pas maanden na hun keuring actief, stelt De Meester die het woord 'bedrog' in de mond neemt. De zaak werd voorlopig nog niet aanhangig gemaakt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders