Sempergreen toont verplaatsbare verticale tuin

Mobiel plantsysteem brengt energie en leven in open ruimte

Datum: 
12/06/2018

Groene gevelspecialist Sempergreen heeft een nieuw lid binnen haar verticale tuinen-familie: de ‘Movable Climate Changer’.

De Movable Climate Changer (LifeMCC) is naar eigen zeggen een innovatief design waarmee een kamer of open ruimte in een handomdraai een totale metamorfose ondergaat. 

De LifeMCC is een vrijstaande en verplaatsbare plantenwand die in elke mogelijke ruimte toegepast kan worden als room divider of puur ter decoratie. De wand is enkelzijdig beplant, waardoor het mogelijk is om de achterzijde zelf vorm te geven met bijvoorbeeld reclame. De LifeMCC is voorzien van een geïntegreerd waterreservoir en een automatisch irrigatiesysteem, die de beplanting op gedoseerde wijze voorziet van water en voeding. Hierdoor blijft de plantconditie optimaal en behoudt de gevel het hele jaar door haar groene uitstraling.

Planten zorgen bovendien voor extra zuurstof, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en verhogen de luchtvochtigheid. Daarnaast verbeteren ze ook de akoestiek in een ruimte, omdat omgevingsgeluid door de beplanting gereduceerd wordt.

Voor de LifeMCC zijn drie verschillende plantassortimenten beschikbaar met diverse kleuraccenten, zodat ze aansluiten bij uiteenlopende interieurwensen. De beplanting bestaat uit een diversiteit aan planten met luchtzuiverende kwaliteiten, die een gezonde leef- of werkomgeving bevorderen.

Gerelateerde berichten

Combineer isolatie en brandveiligheid met SAFE-R isolatieplaten. Brandveiligheid is geen luxe maar een absolute basisvereiste.

Partners / Adverteerders