Is uw dak klaar voor zonnepanelen?

De 'zonnekaart' brengt soelaas

Datum: 
28/03/2017

Volgens het Vlaams Energie-agentschap (VEA) telt België te weinig daken met zonnepanelen en zonneboilers. Volgens recente cijfers zouden slechts 1 op 8 Vlamingen tot dusver de investering gedaan hebben.

De 'zonnekaart' is een onlinetoepassing die eigenaars van huizen in staat stelt om na te gaan of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Op energiesparen.be/zonnekaart staat elk huis ingekleurd en kun je met een paar kliks berekenen in welke mate jouw dak in aanmerking komt voor plaatsing van zonnepanelen.

Afhankelijk van het type dak wordt de efficiëntie aangeduid met 3 kleuren: groen is ideaal, geel is bruikbaar en oranje wil zeggen dat het dak beperkt of niet bruikbaar is voor zonnepanelen of zonnenboiler.

De website berekent daarnaast ook wat de installatie ongeveer gaat kosten en ook wat de effecten zijn op de energiefactuur. Daartoe wordt standaard gebruikt gemaakt van het gemiddeld verbruik van een doorsnee gezin. Eventuele bouwers/verbouwers krijgen sowieso in één oogopslag een indicatie over hoe snel de investering kan terugverdiend worden.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Met de USafe Resol isolatieplaten spelen we in op brandveiligheid, terwijl we ook slanker en efficiënter isoleren.

Partners / Adverteerders