Zondag 7 mei 16de Open Wervendag

Ca.100 werven in heel België toegankelijk voor het grote publiek

Datum: 
04/05/2023

Op zondag 7 mei gaan bijna 100 opmerkelijke bouwwerven open voor het grote publiek tijdens de zestiende Open Wervendag. Op het programma staan onder meer grote infrastructuurwerken, energiezuinige woningen, warmtenetten, scholen, circulaire renovaties en wederopbouw. “We tonen hiermee hoe innovatief de bouw is en hoe we duurzame oplossingen leveren voor onder andere wonen, mobiliteit en klimaat”, zegt Niko Demeester, CEO van Embuild.

100 werven toegankelijk

Een kleine 100 topwerven in heel België zullen op zondag 7 mei toegankelijk zijn voor het grote publiek. Vorig jaar namen 54.000 fysieke bezoekers en 141.000 online bezoekers deel aan Open Wervendag. Ook dit jaar kiest Embuild voor een combinatie van fysieke en virtuele bezoeken. “We willen immers zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met onze sector. Dat is belangrijk omdat de bouw de laatste jaren sterk geëvolueerd is: de sector is duurzamer en veiliger geworden, mede door het gebruik van nieuwe technologieën”, legt Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van Embuild, uit.

Meer dan ooit toont de bouwsector haar enorme veelzijdigheid en innovatiekracht tijdens deze dag. Een overzicht van alle deelnemende werven is te vinden op https://openwervendag.be/werven

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders