3D-geprinte woning met Pixasolar gevel

Kamp C doet beroep op Pixasolar voor gevelbekleding met zonnecellen

Datum: 
27/07/2020

De eerste 3D-geprinte woning in Europa wordt afgewerkt met een BIPV gevelbekleding met monokristallijne zonnecellen. De panelen dekken de volledige energiebehoefte van de woning. De gevel zal zichzelf hierdoor in de komende jaren terugverdienen.

Kamp C, het centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw, kiest voor een gepersonaliseerd ontwerp verdeeld over een 40-tal zonnepanelen. De ruwbouw staat ondertussen klaar om verder afgewerkt te worden. Binnenkort installeert Ecopuur het regelsysteem op de Isotherm MURO isolatiepanelen waarop de BIPV gevelbekleding zal worden aangebracht. In tweede fase zullen de Pixasolar zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Pixasolar en is een esthetische gevelbekleding die tegelijk dienst doet als zonnepaneel. In tegenstelling tot wat hun look doet vermoeden zijn dergelijke zonnepanelen niet duur, volgens de fabrikant. Pixasolar claimt dat de afwerking van een gevel met een aparte zonne-installatie vaak duurder uitkomt.

Van de gevelpanelen bestaat ook een variant voor dakbedekking: de Solar FLAT-5XL fotovoltaïsche dakpan combineert - naar verluidt als eerste ter wereld - een volwaardige keramische structuur met een zeer hoogwaardig geïntegreerd monokristallijn glas-glas zonnesysteem.

​Meer informatie: www.pixasolar.com

Media

Gerelateerde berichten

Vezelcementleien, al meer dan een eeuw tekenen ze ons architecturale landschap! Met Cedral leien kan je werkelijk alle kanten op!

Partners / Adverteerders