Pilotproject voor retourservice van houten pallets

Baksteenproducent Vandersanden haalt houten pallets gratis op bij klanten

Datum: 
23/09/2022

Baksteenproducent Vandersanden start met het Nederlandse 2Return een pilootproject voor een retourservice van houten pallets.

Daardoor vermindert de baksteenproducent het wegwerpgebruik van materiaal, zet het bedrijf volop in op circulariteit en komt het steeds dichter bij zijn doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Raf Janssens, COO Vandersanden: “We zetten een volgende stap in ons duurzaamheidsverhaal. Het mooiste maak je samen en door onze krachten te bundelen met onze klanten en 2Return, trekken we onze duurzaamheidsgedachte op alle niveaus door, van productieproces tot verpakking en transport.” 

Hergebruik van wegwerppallets
Vandersanden, het naar eigen zeggen grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa, is een pilootproject gestart voor een retourservice van pallets. Die service is een samenwerking tussen Vandersanden, zijn klanten (aannemers en handelaars) en het Nederlandse logistieke bedrijf 2Return. Na gebruik haalt 2Return namens Vandersanden wegwerppallets bij de klanten op, checkt ze op herbruikbaarheid, voert eventuele herstellingen uit en zorgt er vervolgens voor dat de pallets van Vandersanden weer bij de baksteenfabrikant terechtkomen. Op die manier kunnen houten pallets gemakkelijk hergebruikt worden en vermindert Vandersanden het wegwerpgebruik van materiaal. Bovendien biedt Vandersanden deze service volledig gratis aan.

Proefproject in België en Nederland
Vandersanden rolt dit proefproject in een eerste fase uit bij een beperkt aantal geselecteerde klanten in België en Nederland. In een tweede fase evalueert Vandersanden het project en scherpt het bedrijf, waar nodig, de processen aan, om vervolgens de ophaalservice grootschalig uit te rollen in België en Nederland.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders