Wedstrijd: Hét Dak is Bitumen

Bitubel organiseert architectuurwedstrijd rond platte daken

Datum: 
02/12/2017

De vier leden van Bitubel organiseren een architectuurwedstrijd waarbij ze op zoek gaan naar het meest interessante platdak.

Bitubel is de vereniging van Belgische fabrikanten van bitumen dakbanen. Het voornaamste doel van de federatie is het promoten van de voordelen van bitumen waterdichting. Bitubel telt vier Belgische fabrikanten van bitumen dakbanen: De Boer, Derbigum, IKO en Soprema.

De federatie heeft als doel de bouwsector te sensibiliseren en te informeren over de sterke punten en voordelen van platte daken die met bitumendakbanen zijn afgedicht. Het organiseren van deze wedstrijd speelt daarbij een belangrijke rol.

De wedstrijd staat open voor zowel architecten als voor architectuurstudenten. Voor de architecten komen alle projecten in aanmerking die maximaal 5 jaar oud zijn, die zich in België bevinden of ontworpen zijn door een Belgisch architect en waarin een bitumineuze dakdichting voor het platte dak werd voorgeschreven. Alle studenten die in het academiejaar 2017-2018 les volgen aan een Belgische architectuurschool kunnen meedingen naar de studentenprijs. Ook hier geldt als voorwaarde dat het plat dak een essentieel onderdeel vormt van het ontwerp.

Er worden prijzen toegekend in drie categorieën: particuliere woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. De uitreiking van zowel de prijzen van de vakjury als de publieksprijzen zal plaatsvinden in juni 2018. Inschrijven en deelnemen kan nog tot en met maart 2018.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders