15% meer starters in de bouw

Freelancers in de bouw nodig om tekort aan bouwvakkers op te vangen

Datum: 
05/06/2019

Vorig jaar startten in Vlaanderen 6.136 nieuwe bouwbedrijven en dat waren er 810 meer dan in 2017, een stijging met 15%.

Het aantal nieuwe ondernemingen zit al een paar jaar in de lift. De eerste cijfers voor 2019 geven aan dat deze trend zich doorzet. Er is veel werk in de bouw, vandaag en ook in de toekomst. In alle klimaatnota’s staat te lezen dat onze gebouwen veel energiezuiniger moeten worden en dat de renovatiegraad van onze huizen dringend omhoog moet, met een factor 3 stelt Bouwunie. Dat er dus meer mensen brood zien in de bouwsector is dus niet abnormaal. Bovendien zijn er sinds de afschaffing van de vestigingswet in Vlaanderen minder drempels om aan de slag te gaan in de bouw.

Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie: “Het is prima dat er meer bouwondernemers zijn, want de sector heeft nood aan vers bloed. Er is onvoldoende instroom van werknemers. Freelancers of zelfstandige bouwondernemers zijn meer dan welkom om dit tekort in te vullen. Starten moet ook eenvoudig zijn, met weinig rompslomp. Maar liefst wel mét de nodige kennis van zaken."

Bron: Bouwunie

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders