4.168 m² Usystem voor 41 woningen

Usystem voor nieuwbouwwijk 'Eendracht' in Wervik

Datum: 
26/01/2023

Partnerinfo - In Wervik realiseerde Bouwonderneming Catteeu een gezellige nieuwbouwwijk: Eendracht.

‘Eendracht’ ligt vlakbij het bruisende stadscentrum en telt 41 moderne woningen. Voor de daken wordt gebruikgemaakt van Usystem dakelementen van Unilin Insulation.

Nieuwbouwwijk Eendracht is naar eigen zeggen helemaal op maat van onze moderne maatschappij. Kopers vinden er een praktische thuis, die vlot bereikbaar is, in een kindvriendelijke omgeving. De kwalitatieve afwerking van de woningen maakt het plaatje helemaal compleet.

All-in-one dakelementen

Voor de daken van de woningen werd bewust gekozen voor de Usystem-dakelementen van Unilin. De dakelementen zijn namelijk all-in-one: ze combineren dakbedekking, isolatie en binnenafwerking in 1 systeem. Bovendien hebben ze volgens Unulin Insulation een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding én zijn ze heel makkelijk te plaatsen, ideaal voor grotere projecten. Barbara Demeulemeester van Bouwonderneming Catteeu bevestigt: 'De panelen passen perfect binnen ons prefabmodel. Ook de plaatsing verliep uiterst vlot, waardoor er ongeveer 1 woning per dag kon worden afgewerkt!'

Duurzaamheid centraal

Natuurlijk werd bij de keuze met veel meer rekening gehouden dan alleen maar het gebruiksgemak. Voor Eendracht werd Usystem Roof OS Comfort gekozen vanwege de sterke isolatiewaardes en de luchtdichtheid van de dakelementen. Daarnaast is er bij hedendaagse woningen logischerwijs veel aandacht voor duurzaamheid en isolatie speelt daarin zeker z’n rol. Daarom werden niet alleen de daken maar ook de muren kwalitatief geïsoleerd met Unilin Insulation. Er werd gekozen voor Utherm Wall L als spouwisolatie. 'De beperkte spouwbreedte is hierbij een groot voordeel. Daarnaast was ook de vlotte levering een onmiskenbaar pluspunt', besluit Barbara van Bouwonderneming Catteeu.

Bron: Unilin Insulation

Media

Gerelateerde berichten

Vezelcementleien, al meer dan een eeuw tekenen ze ons architecturale landschap! Met Cedral leien kan je werkelijk alle kanten op!

Partners / Adverteerders