Ardooie geeft 4 verenigingen onderdak

Topakoestiek voor nieuw gemeenschapscentrum in Koolskamp

Datum: 
28/02/2023

Partnerinfo - In Koolskamp (Ardooie) maakt de oude gemeenteschool plaats voor een gloednieuw gemeenschapscentrum.

In deze nieuwbouw zullen verschillende verenigingen thuiskomen. De belangrijkste vereisten voor dit project? Isolatie volgens de normen, een korte doorlooptijd en een goede akoestiek. De architect vond in Usystem dakelementen de ideale oplossing om hieraan te voldoen.

Met dit nieuwbouwproject in de Klaverstraat creëert de gemeente Ardooie een nieuwe vaste stek voor vier verenigingen: Judoclub Koolskamp, Harmonie Sint-Cecilia Koolskamp, buitenschoolse kinderopvang ’t Filoetje en Sint-Maartenshuis.

“Elke vereniging krijgt zijn eigen ruimte, de gemeenschappelijke binnenplaats is het verbindende element. In de architectuur kozen we voor een mooi contrast tussen ruwe metalen en warm hout”, vertelt architect Kasper Verfaillie van Architectenbureau Verfaillie-Boucquet.

Meer dan een fijne akoestiek

Enthousiaste kinderstemmetjes in de opvang, grootse muziekstukken bij Harmonie Sint-Cecilia, … in dit project was een goede akoestiek essentieel. Verfaillie: “We kozen bewust voor Usystem Roof DS Acoustic als dakelement om een aangename omgeving te creëren. Daarbij is de combinatie van isolatie en binnenafwerking een groot pluspunt.”

In het judolokaal en het Sint-Maartenshuis koos men voor Usystem Roof DS Acoustic met Wood Wool als binnenafwerking. In het fanfarelokaal en de opvang integreerden ze Usystem Roof DS Acoustic met Ply P Perf . Het geperforeerde dennenhout bevordert niet alleen de akoestiek, het zorgt ook voor een warme sfeer. Bovendien is het in de kinderopvang de perfecte match met de Clicwall wandbekleding van Unilin Panels.

Energiezuinig & brandveilig

De doelstelling was om met de dakelementen een U-waarde van 0,24 W/m2K te behalen. Usystem Roof DS Acoustic deed het een pak beter en zorgt voor een U-waarde van 0,16 W/m2K. Dit draagt ongetwijfeld bij aan het mooie E-peil van E51.

Daarnaast bevorderen de dakelementen ook de brandveiligheid in dit project. In openbare aanbestedingen is er terecht veel aandacht voor brandveilig bouwen. Met een brandweerstand van 30 minuten voldoen de Usystem dakelementen ook hier aan de vereisten. 

Vlotte doorloop

De all-in-one dakelementen worden op een prefab betonconstructie geplaatst. Dat zorgt ervoor dat de bouwwerken heel snel konden worden afgewerkt.

Steve Van Damme, CEO van aannemingsbedrijf APK Construct, bevestigt: “We werkten vroeger al met Usystem en konden steeds op heel korte termijn het gebouw waterdicht maken. Dat was in Koolskamp niet anders.”

Betrouwbare isolatiepartner

Zowel de architect als de aannemer vonden in Unilin Insulation een betrouwbare isolatiepartner. Van Damme: “De studiedienst van Unilin Insulation tekende het legplan uit omdat de oplegpunten van de dakelementen cruciaal zijn.”

Daarnaast verliep de levering heel vlot. Van Damme: “Het is fijn om met een betrouwbare partner samen te werken die zowel de timing als kwaliteit kan aanhouden.”

Ook wij zijn fan van duurzame partnerships. Heb je een uitdagend project op til staan? Ons technisch team deelt graag z’n knowhow om de plannen tot in de puntjes af te werken. Contacteer ons en we komen tot op de werf met gericht advies!

Bron: Unilin Insulation

Media

Gerelateerde berichten

Met Cedral gevelstroken of sidings geef je de gevel een tijdloze uitstraling. Ideaal zowel voor nieuwbouw en renovatie. Deze gevelstroken zijn makkelijk te plaatsen en vragen weinig onderhoud.

Partners / Adverteerders

Ardooie geeft 4 verenigingen onderdak | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.