B-architecten twee keer in de prijzen

Zowel bekroond met Belgische Bouwprijs als RES Award

Datum: 
14/03/2022

Twee weken, twee prijzen, het Belgische B-architecten werd twee keer bekroond voor twee uiteenlopende projecten.

Qville werd bekroond met de RES Award, het stadhuis van Roeselare nam de Belgian Construction Award mee naar huis.

Stadhuis van Roeselare - Belgische Bouwprijs
Het stadhuis van Roeselare ontving de Belgische Bouwprijs in de categorie 'circulair bouwen' - een erkenning voor de inspanningen die het ontwerpteam B-architecten, Bressers en Arcadis samen met de stad Roeselare leverden op het vlak van recyclage en hergebruik van bouw- en andere materialen en energie.

De renovatie van het stadhuis - erkend als UNESCO werelderfgoed - is een gedurfd voorbeeld van circulariteit. Niet alleen het afbraakafval van het oude gebouw krijgt een nieuw leven, ook allerlei andere materialen worden hergebruikt: van meubilair tot verlichting en zelfs radiatoren.

Lees hier meer over het project van het gemeentehuis van Roeselare.

Qville - RES Award
Het co-housing project Qville is dan weer onderscheiden met de RES Award in de categorie 'residential development', een prijs voor projecten die zich richten op duurzaamheid, diversiteit en innovatie.

Cohousing wordt vaak omschreven als de woonvorm van de toekomst, en dat is precies wat Qville beoogt. Samen met partners in crime HEEM toverde B-architecten de oude quarantainestallen in Essen, een beschermd monument, om tot een bruisend cohousingproject met 44 BEN-woningen. De cohousing filosofie wordt verder onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, een binnenzwembad met spa, een gemeenschapscentrum, een gedeelde tuin met park, coworking ruimtes en elektrische auto's voor gedeeld gebruik.

Lees hier meer over Qville.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders