BATIBOUW aan 60ste editie toe

Van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart 2019

Datum: 
11/12/2018

In 1960 startte het Salon van de Bouw in het centrum van Brussel; de 60ste editie vindt op de Heizel plaats.

Van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart kunnen zowel professionele als particuliere bezoekers terecht op de grootste bouw- en renovatiebeurs van België. Het belooft een feesteditie te worden waar zo’n 1.000 exposanten uit alle sectoren het beste van zichzelf laten zien. Drie thema’s zullen gedurende 11 dagen doorheen alle paleizen van Brussels Expo opvallen.

Ten eerste schenkt BATIBOUW met het thema Healthy Indoor Climate aandacht aan het belang van een gezond binnenklimaat. Anno 2018 brengen we meer tijd binnen door dan ons lief is, zowel thuis als op het werk. Een gezond binnenklimaat met frisse lucht is van groot belang, aangezien duffe ruimten met vervuilde lucht al snel kunnen zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid en andere klachten. Daarbij komt dat woningen en gebouwen tegenwoordig zo goed zijn geïsoleerd dat een natuurlijke stroom met verse lucht en ventilatie van de ruimten minder vanzelfsprekend zijn. Daarvoor moeten dus nieuwe oplossingen worden gezocht.

New Way of Living, zo luidt het tweede thema. We moeten het in België vaker stellen met minder ruimte om te leven en te bouwen. Vroeger waren grote woningen buiten de stad de norm, vandaag kiezen we meer voor de stad. Eén van de beweegredenen daarvoor is het mobiliteitsprobleem: we willen minder in de file staan en zo dicht mogelijk bij het werk wonen. Gevolg: we wonen met meer op minder vierkante meters en moeten kleiner gaan wonen.

Ten slotte schenkt de beurs dit jaar meer aandacht aan Smart building, een verzamelnaam voor alle nieuwere bouwtechnieken, waarbij efficiëntie het codewoord bij uitstek is. Smart building wil ook zeggen dat we gaan bouwen op een meer bewuste, duurzame en energiezuinige manier. Daarvan is het fenomeen circulair bouwen een goed voorbeeld. Hierbij draait het om een slim gebruik van grondstoffen, producten en goederen en het hergebruiken ervan, zodat de kringloop wordt gesloten.

BATIBOUW 2019 vindt plaats van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart. Op donderdag 21 en vrijdag 22 februari zijn de professionelen uit de sector welkom, vanaf zaterdag 23 februari zowel de professionals als het grote publiek.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders