BATIBOUW krimpt verder in

Aantal bezoekers daalt verder, editie 2023 van 9 naar 6 dagen

Datum: 
30/05/2022

BATIBOUW sloot zondagavond de deuren; in totaal vonden 116.273 bezoekers de weg naar de Heizel en dat is minder dan verwacht.

Het beoogde aantal bezoekers (150.000) bleef dus buiten bereik. De economische context en de verplaatsing van de beurs naar mei hadden ongetwijfeld een belangrijke invloed op het bezoekersaantal, meent de organisatie die desondanks tevreden terugblikt.

"We wisten dat het een uitdagende editie ging worden," zegt Frédéric François, CEO van Fisa, dat BATIBOUW organiseert. "De economische context met materiaalschaarste en hogere prijzen zorgt voor onzekerheid en een afwachtende houding bij heel wat consumenten. Daarbij konden we dit jaar eenmalig niet profiteren van onze vaste plek op de agenda en moesten we uitwijken naar midden mei. Traditioneel een periode waarin Belgen al een druk programma hebben, van citytrips tot lentefeesten. Dat hebben we logischerwijze ook gevoeld. Maar toch ben ik heel trots op de hele ploeg, die hard gewerkt heeft om van BATIBOUW opnieuw de hoogmis voor bouwers en verbouwers te maken."

Frédéric Devos, directeur van BATIBOUW, vult aan: “Na de moeilijke periode van de COVID-19-crisis, zijn we tevreden dat we BATIBOUW konden herlanceren met deze live editie. Exposanten en bezoekers zijn zich meer dan ooit bewust van het belang van menselijk contact en van rechtstreekse uitwisseling tussen professionals uit de sector en particulieren.” ​ 

BATIBOUW 2022 is nog maar pas achter de rug, maar de organisatoren kijken nu al vooruit naar volgend jaar. Verschillende belangrijke veranderingen zullen volgens de organisatie leiden tot een duurzamere beurs, die actief inspeelt op de ecologische uitdagingen van de toekomst. BATIBOUW zelf zal op een duurzame manier georganiseerd worden, maar de organisatoren willen ook nog meer groene alternatieven aanbieden. Denk onder meer aan oplaadstations en prefab oplossingen, maar ook oplossingen gelinkt aan hernieuwbare energie, bijvoorbeeld fotovoltaïsche panelen en warmtepompen. Hieraan zal een volledige ervaringsruimte worden gewijd. 

BATIBOUW 2023 keert terug in maart en zal bovendien niet langer negen, maar slechts zes dagen duren. Dit betekent voor de exposanten drie dagen minder verwarming, elektriciteitsverbruik en verplaatsingen. ​ 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

BATIBOUW krimpt verder in | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.