Bezoek toonzaal: één persoon max!

Beperking van één persoon voor bezoek aan toonzaal of kijkwoning

Datum: 
30/11/2020

Dat de winkels morgen weer opengaan, is goed nieuws doch de toegang tot toonzalen en kijkwoningen wordt beperkt tot één persoon.

Bouwunie is niet blij met die beperking want wie voor een bouwproject staat, neemt de beslissingen doorgaans niet alleen. Waarom mogen koppels dat niet samen doen, desnoods op afspraak? Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder Bouwunie: 'Deze lockdown weegt extra zwaar op bouwbedrijven die ook een toonzaal of winkel hebben. Uit een recente bevraging blijkt dat de helft van hen minder opdrachten krijgt en 10 procent dreigt op korte termijn in financiële moeilijkheden te komen. Onze bedrijven kunnen nu terug, op een veilige manier, ondernemen. Wel betreuren we de beperking dat er niet met twee personen kan gewinkeld worden. Een badkamer of keuken is geen paar schoenen of klein kerstcadeau. Koppels nemen deze beslissing meestal samen. We vragen dat voor bouw- en interieurproducten een bezoek per twee kan, desnoods op afspraak. Het zijn dikwijls voldoende ruime toonzalen waar zelden tegelijkertijd veel volk aanwezig is zoals in modewinkels of supermarkten.'

Bouwunie was lang vragende partij om particuliere verkoop weer mogelijk te maken in toonzalen want elke dag dat een toonzaal gesloten blijft, lopen ondernemers toekomstige opdrachten mis. Bouwunie becijferde dat 28 procent van de bedrijven met een toonzaal zegt klanten te verliezen aan bedrijven die wel open zijn zoals doe-het-zelfzaken. Een formele reactie uit de politiek is er tot nader order nog niet.

UPDATE: Op 1 december 2020 was er een reactie van de politiek.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders