Bouworde schrapt bouwkampen

Meeste vrijwilligersreizen nu al geschrapt

Datum: 
20/05/2020

Nieuws in de marge: Bouworde, de vereniging die bouwkampen in het buitenland organiseert, ziet de zomer somber in.

Bouworde vzw geeft jongeren de kans om de wereld ánders te leren kennen door hen als vrijwilliger in te zetten op zinvolle sociale, technische of ecologische projecten wereldwijd. De projecten staan bekend als 'bouwkampen' en daarover besliste de raad van bestuur deze week dat de gezondheid en veiligheid van de vrijwilligers en van de projecten niet overal kunnen gegarandeerd worden.

Wat is er beslist?
Bouworde vzw annuleert alle vrijwilligersreizen van de 15- tot 18-jarigen voor deze zomer, behalve de vrijwilligersreizen binnen Europa die in augustus gepland staan en kampen in eigen land (juli & augustus). De beslissing rond de resterende bouwkampen wordt uitgesteld tot half juni, tenzij de betrokken projecten eerder uitsluitsel geven.

Vrijwilligersreizen van de 18- tot 30-jarigen naar bestemmingen buiten Europa die in juni of juli ingepland stonden, worden geannuleerd. Zowel voor vrijwilligersreizen binnen Europa als voor vrijwilligersreizen buiten Europa vanaf augustus, stelt de vzw de definitieve beslissing uit tot half juni, tenzij de betrokken projecten eerder uitsluitsel geven.

Volg alle praktische informatie en updates hier.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders