Bouwunie: renovaties uitstellen slecht idee

Bouwunie spreekt de 'main stream media' tegen

Datum: 
14/07/2021

De orderboeken van de bouwbedrijven zijn goed gevuld, zo blijkt uit de recente bouwbarometer van Bouwunie.

Maar net nu worden de aannemers en (ver)bouwers geconfronteerd met stijgende prijzen en schaarste van materialen. Toch is het niet verstandig om renovatiewerken uit te stellen, zoals eerder deze week door sommigen werd geopperd in de media.

“Niemand kan voorspellen hoelang de problematiek nog zal duren en hoe de prijzen evolueren.  Bovendien zijn er diverse steunmaatregelen waardoor energetische renovaties nog steeds interessant zijn, zelfs bij tijdelijk hogere prijzen van materialen”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.

Omwille van de onzekere levertermijnen pleit de beroepsvereniging bij de overheden wel voor extra soepelheid wat betreft de uitvoeringstermijnen en vraagt ze begrip aan particuliere bouwers voor mogelijke vertragingen. Het is voor Bouwunie ook tijd dat dat de federale regering de verlenging van het verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw op tafel legt.

Het herstel van de corona-uppercut verloopt sneller en beter dan iemand vorig jaar had durven te voorspellen. De bouwbarometer, de driemaandelijkse conjunctuurindicator van Bouwunie, kleurt na een rood 2020 opnieuw overtuigend groen. 80% van de bouwbedrijven heeft opdrachten om fulltime aan het werk te zijn voor minstens 3 maanden. Eind 2020 was dat 60%. 3 op 10 zit goed voor meer dan een half jaar. Eind 2020 was dat 21%.

Details over de recente bouwbarometer vindt u hier.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders