Creatief met containers

Kamp C in Westerlo laat creatievelingen los op 14 zeecontainers

Datum: 
23/10/2018

Op de site van Kamp C in Westerlo staan 14 zeecontainers te wachten op een metamorfose: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Zeecontainers hergebruiken, het leverde wereldwijd al tal van innovatieve woningen, kantoren of zorgunits op aldus Kamp C. Maar dat soort creativiteit wil het centrum voor duurzaam bouwen en wonen ook in eigen land zien; het wil dan ook bedrijven, start-ups en studenten aanzetten tot actie.

Peter-Paul van den Berg, directeur van Kamp C: 'Kamp C heeft de zeecontainers aangekocht om samen met de markt te experimenteren, nieuwe dingen te proberen en daaruit te leren. Zo willen we de wereld tonen hoe inspirerend het gebruik van zeecontainers kan zijn. Samen kunnen we containers bijvoorbeeld ombouwen tot zorgunit, bedrijvencentrum of tiny home. Zo kan een start-up een kantoor bouwen in een van de containers en een vergaderruimte in een andere. Dankzij hun mobiele karakter kunnen de omgebouwde containers ook ingezet worden voor evenementen.'

De containerwoningen of -kantoren zullen een integraal onderdeel uitmaken van het circulaire bedrijventerrein op de site van Kamp C, besluit van den Berg.

Bron: kampc.be

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders