Dit zijn de energiepremies voor 2019

De geplande daling van de zonneboilerpremie gaat niet door!

Datum: 
27/12/2018

Verbouwen kost handenvol geld maar wie slim is, kan premies en zelfs een totaalrenovatiebonus in de wacht slepen.

Het spreekt voor zich dat er een hoop voorwaarden zijn verbonden aan het verkrijgen van energiepremies (bij de netbeheerders), maar ga toch maar eens snuisteren in de subsidiemodule van het Vlaams Energieagentschap. Het volledige overzicht van de premies - voor eindfacturen vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019 - vind je hier.

Kort samengevat zijn dit de belangrijkste wijzigingen voor 2019:

  • Er komt een nieuwe premie voor het plaatsen van een warmtepompboiler.
  • De geplande daling van de zonneboilerpremie gaat niet door, de premie blijft dezelfde als in 2018.
  • De premies voor een zonneboiler kan je voortaan om de 15 jaar aanvragen (voorheen slechts eenmalig), de premie voor een warmtepomp (voorheen slechts eenmalig) of voor een warmtepompboiler om de 10 jaar (nieuw).
  • De dakisolatiepremie zakt van 6 naar 4 euro per m2 voor wie werkt met een aannemer en van 3 naar 2 euro per m2 voor wie de werken zelf uitvoert.
  • Voor wat betreft beglazing verstrengt de eis waaraan moet worden voldaan (naar 1,0-glas i.pv. 1,1-glas).

Totaalrenovatiebonus: vanaf 3 investeringen uit een pakket van 7 investeringen (dak-, vloer-, muurisolatie, isolerende beglazing, ventilatiesysteem, zonneboiler, warmtepomp) ontvang je bovenop de individuele premies een extra bonus. De bonus bedraagt 1250 euro voor 3 investeringen, 1750 euro voor 4 investeringen, 2750 euro voor 5, 3750 euro voor 6 en 4750 euro voor 7 investeringen. In appartementen: 50% van deze bedragen. Er zijn aanvullende voorwaarden inzake minimale te isoleren oppervlakte en ook de rest van de woning moet voldoende geïsoleerd zijn.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders