EC peilt naar ervaringen regelgevingen

Enquête is lakmoesproef voor de New European Bauhaus-waarden

Datum: 
10/08/2022

De Europese Commissie peilt naar de effecten van (Europese) regelgevingen op duurzaamheid.

Concreet: welke belemmeringen of stimulansen bent u als tegengekomen bij het omvormen en/of veranderen van projecten om ze duurzamer, inclusiever en mooier te maken? Daar probeert de EC achter te komen via een enquête.

De enquête werd opgesteld door het Joint Research Centre van de Europese Commissie, als onderdeel van het NEB Lab "Regulatory Analysis and Experimentation". Dit Lab analyseert hoe regelgevingskaders projecten kunnen ondersteunen om te voldoen aan de New European Bauhaus-waarden. 

Architecten, ingenieurs, stedenbouwkundigen, en ontwerpers, maar ook ambtenaren, bedrijven en burgers worden uitgenodigd om hun ervaringen te delen met betrekking tot de aan de bebouwde omgeving en de bouwsector gerelateerd regelgeving.

De inzichten die worden gegenereerd, zullen toekomstige regelgevende acties van informatie voorzien om de creatie van mooie, duurzame en inclusieve transformatie in de gebouwde omgeving te bevorderen. Dit in lijn met de doelstellingen van het New European Bauhaus en de Europese Green Deal.

Bron: Orde van Architecten

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders