Een 'drakenhuid' als dak

Google-campus imponeert met bijzondere architectuur

Datum: 
18/05/2022

Google heeft zijn door BIG en Heatherwick Studio ontworpen Bay View-campus in het Californische Silicon Valley geopend.

Het dak wordt weleens het 'drakendak' genoemd omdat het is voorzien van grote, schaalachtige panelen. De Bay View campus ligt in Mountain View, Californië, en omvat twee kantoorgebouwen voor Google, een evenementencentrum en 240 wooneenheden voor kortetermijnwerknemers.

De campus van 110.000 vierkante meter is ontworpen door de Londense Heatherwick Studio en de Deense studio BIG en bestaat uit drie structuren met losjes gewelfde profielen die afhellend toelopen naar het grondniveau. Elke structuur is bedekt met een tentvormig dak dat bestaat uit een systeem van naar binnen gebogen panelen die werden uitgerust met een gecombineerd totaal van 50.000 zonnepanelen die bijna 7 megawatt aan energie kunnen opwekken.

De bovenste verdiepingen van de twee kantoorgebouwen van de campus werden ontworpen met een flexibele vloer, ondersteund door slanke witte kolommen. Onder deze grote, open ruimten bevinden zich ontmoetings- en sociale ruimten. Verschillende cubicles en scheidingswanden worden gebruikt om de verschillende werkgebieden van Google af te bakenen.

"Het ontwerp van de tweede verdieping heeft variatie in vloeroppervlakken om teams een aangewezen 'buurt'-gebied te geven dat flexibel is in functie van hun behoeften," aldus Google.

 

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders