Eerste circulair dak in België

Tectum Group realiseert wereldprimeur in Kampenhout

Datum: 
18/01/2023

Tectum Group realiseert een dakrenovatie waarbij ze het eerste volledige circulaire plat dak plaatsen.

Dankzij gepatenteerde systeemonderdelen kan het volledige daksysteem integraal gedemonteerd en herbruikt worden. Het mechanisch verankerde EPDM-dakmembraan heeft een langere levensduur dan iedere andere oplossing voor waterdichting, en kan later een ongeschonden tweede leven tegemoet, samen met de montage-onderdelen die uit onverwoestbaar aluminium zijn vervaardigd. De basis voor een kwalitatief “2de hands dak” is gelegd! De kostbare en schaarse (fossiele) grondstoffen verlaten de materialenkringloop niet langer.

Pionier in circulariteit

Tectum Group wil pionier zijn in de vraag naar een 100% circulair, demontabel en herbruikbaar dak. Dit om de eigen ESG-visie te ondersteunen, maar tevens bij te dragen tot de werkagenda van Vlaanderen Circulair en de Europese ESG-doelstellingen.

“We verleenden graag onze dakrenovatie voor deze testcase die past in onze ESG-strategie, waarbij we dit jaar 10 miljoen euro investeren in de verduurzaming van onze winkels”, zegt Koenraad Van  Nieuwenburg, CIO van Retail Estates, “want ook wij willen meer leren over duurzame en circulaire toepassingen.”

Het dak bevindt zich op het winkelpand (Nordex/Standaard Boekhandel), Mechelsesteenweg 89a, Kampenhout.

Bron: Tectum Group

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders