En de Gouden Baksteen gaat naar ...

Minister Diependaele wint de 26e Gouden Baksteen

Datum: 
10/02/2023

Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) wint de 26e Gouden Baksteen.

Bouwunie geeft deze award jaarlijks aan de persoon, instelling of organisatie die zich het voorbije jaar voor de bouwsector inzette. “Met maatregelen zoals MijnVerbouwLening, MijnVerbouwPremie en de sloop- en heropbouwpremie geeft de minister mensen met (ver-)bouwplannen een financieel duwtje in de rug. Meer renoveren en bouwen, betekent natuurlijk ook meer werk voor de sector”, aldus Bouwunie-gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens. De jury verwees ook naar zijn inspanningen voor meer betaalbare en sociale woningen met hulp van de private sector en voor een efficiënter en energiezuiniger sociaal woninglandschap, een begroting op orde en de stipte g2b-betalingen.

Nog meer awards

De minister kreeg zijn Gouden Baksteen vrijdagavond 10 februari op de gelijknamige gala-avond in de Waagnatie in Antwerpen. Op het gala van de Gouden Baksteen vielen ook een aantal bouwbedrijven in de prijzen. Confistruct uit Denterhoutem ging lopen met de Baksteen Bouwbelofte van het Jaar, Pglas uit Tielen kroonde zich tot zowel bouwwerkgever van het Jaar als Digitale bouwonderneming van het Jaar, Steen Vastgoed uit Kapellen werd Duurzame bouwonderneming van het Jaar en Gielen en Gielen sleepte de award voor Bouwproject van het Jaar in de wacht.

Bron: Bouwunie

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders