Geef koolstofmonoxide geen kans!

De herfst staat voor deur; hoog tijd om je verwarming te laten nakijken

Datum: 
18/09/2019

Het wordt kouder en bijgevolg gaat de kachel of de verwarming weer aan; tijd dus om ‘m te laten nakijken door een vakman.

Je verwarming laten nakijken, is volgens Bouwunie niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor je gezondheid en het klimaat.

Geef CO-vergiftiging geen kans
Ook het risico op CO-vergiftiging vermindert. Zeker bij mistig en windstil weer is het risico daarop groter. Oorzaak is een slechte afvoer van de verbrandingsgassen en een gebrek aan een goede verluchting. Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie: ‘Je kan veel problemen voorkomen én tegelijkertijd geld besparen door een correct geplaatste verwarmingsinstallatie die je regelmatig laat nazien en onderhouden door een vakman.’

Periodiek onderhoud
In Vlaanderen moeten stookinstallaties periodieke inspecties ondergaan. Die inspectie moet gebeuren door een onderhoudstechnicus. Jaarlijks voor stookinstallaties op vloeibare of vaste brandstof (zoals mazout, kolen of hout) en om de twee jaar voor gasgestookte centrale verwarmingsketels.

Bouwunie stelt evenwel vast dat de onderhoudsplicht nog onvoldoende ingeburgerd is. Velen stellen het onderhoud van de verwarming door een vakman uit. Maar dat is dus geen goed idee, vervolgt Bouwunie. Niet alleen omdat het eigenlijk verplicht is, maar ook omdat je jezelf leed en geld bespaart.

Geen vakman onder de sneltoets van je smartphone? Vind een installateur, onderhoudstechnicus of andere vakman op www.vinduwaannemer.be.

Bron: Bouwunie

Gerelateerde berichten

ECÔON dakelementen zijn op maat gemaakte panelen die isolatie, kepers, onderdak en binnenafwerking combineren in een all-in-one bouwconcept voor hellende daken.

Partners / Adverteerders