Gloednieuwe Diamond klaar om te schitteren

Gent pakt uit met reusachtige diamant aan het Sint-Pietersstation

Datum: 
06/02/2020

Het Gentse Diamantgebouw, met zijn complexe schil, heeft storm Ciara goed doorstaan dankzij de expertise van Renson en Renolit.

Oppervlakken met verschillende hellingshoek, steile hellingen en een serieuze windlast; het was een ware uitdaging om het dak van dit project mooi strak en waterdicht af te werken.  Het ontwerp is van de hand van het gerenommeerde New Yorks architectenbureau Asymptote Architects, dat vooral naam maakt met extreme en experimentele projecten.

De sokkel waarop het glazen volume rust, is solide en terzelfdertijd ook transparant, met aan de straatzijde een uitgesproken aanwezigheid door de complexe reliëfpatronen en aan de kant van het plein een eerder minimalistische, subtiele uitstraling.

Het waterdicht maken van de complexe structuur en hoge en steile hellingen tot 47° zijn voor conto van de producten Renolit Korplan F en Alkorsolar van de gelijknamige fabrikant. Op de lichthellende daksegmenten die aansluiten aan de glazen gevel werd een esthetische buitenafwerking met Linius lamellen van Renson aangebracht. De architect wou met deze lamellen een subtiel spel van licht, schaduw en reflectie creëren.

De Gentse Diamond vormt een stedelijke antwoord binnen de context van een nieuw elan in de architectuur. Geïnspireerd door het verleden en helemaal klaar voor de uitdagingen van de toekomst, laat Renolit nog weten.

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders