Gloednieuwe school in hartje Brugge

Sint-Andreasinstituut in Brugge krijgt nieuwe school en sporthal

Datum: 
13/10/2022

Partnerinfo - De leerlingen van het Sint-Andreasinstituut in Brugge kijken uit naar hun nieuwe school en sporthal.

Met de dak- en gevelisolatie zit het alvast goed: aannemer Alheembouw vond in Unilin Insulation een uitstekende partner. De goede begeleiding en sterke prijs-kwaliteitverhouding van de isolatieproducten gaven de doorslag.

Het Sint-Andreasinstituut in hartje Brugge was toe aan nieuwe schoolgebouwen. Een plek waar kinderen rustig kunnen leren én zich optimaal uitleven. Om de combinatie school-sporthal te realiseren, deden het schoolbestuur en Stad Brugge een beroep op aannemer-ontwikkelaar Alheembouw.

Het nieuwe scholencomplex staat op de hoek van de Garenmarkt, de Jakobinessenstraat en de Nieuwe Gentweg, op een steenworp van de markt. De sportzaal kan tijdens het weekend bovendien gebruikt worden door lokale verenigingen. Een win-win in de Brugse binnenstad!

Bouwen op een stevig fundament
De bouw van de nieuwe school verliep in duidelijke fases. Na de funderingswerken werd de bouw van het schoolgebouw aangevat. De sporthal volgde snel. Voor de isolatie van beide gebouwen ging Alheembouw een partnership aan met Unilin Insulation.

De correcte begeleiding en goede prijs-kwaliteitverhouding van de producten waren een grote plus in dit omvangrijk project. Lukas Minnebo: “Bij Alheembouw kiezen we de materialen altijd samen met onze leveranciers en onderaannemers. De isolatieplaten van Unilin Insulation komen vaak naar voor als de beste optie en dat was voor dit schoolgebouw niet anders.”

Vlotte plaatsing van dak- en gevelisolatie
De gevel werd geïsoleerd met Utherm Wall L. Lukas Minnebo: “Deze platen geven een goede isolatiewaarde voor hun dikte. Bovendien zijn ze heel makkelijk verhandelbaar en snel te plaatsen.”

Ook voor de dakisolatie was de vlotte plaatsing een groot pluspunt. “De dakwerker werkt graag met de isolatie van Unilin Insulation en zo kwamen we uit bij Utherm Roof L. De isolatieplaten laten toe om grote oppervlakken vlot te isoleren, maar daarnaast gaat passtukken snijden ook heel makkelijk”, besluit Lukas Minnebo.

Een fijne plek om te leren
Les volgen in goed geïsoleerde ruimtes draagt ongetwijfeld bij tot de gezondheid en het welzijn van de kinderen. Op koude winterdagen is het aangenaam vertoeven in een warme klas. Tegelijk houdt isolatie en kwalitatieve ventilatie de zomerhitte buiten. Het wordt dus ongetwijfeld fijn schoollopen in het Sint-Andreasinstituut!

Bron: Unilin Insulation

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders