Gouden Baksteen voor Bart Somers

De burgemeester die van de betonstop een bouwshift maakt(e)

Datum: 
08/02/2019

Bart Somers, burgemeester van Mechelen, kreeg deze avond in het Sint-Niklase Bau-Haus de tweede Gouden Baksteen toegestopt.

De aanpak van Mechelen is, volgens de jury van de Gouden Baksteen, een voorbeeld voor andere steden. Van een stad met een beduimeld imago tot een nette, leefbare stad, waar een positieve dynamiek heerst en de stedelijke infrastructuur op grote schaal werd vernieuwd. 

“Het was heel belangrijk om projecten op te starten en een nieuwe dynamiek te creëren”, zegt Bart Somers. “Mensen moeten vooruitgang zien”. Het stedelijk patrimonium werd de voorbije twintig jaar grondig vernieuwd. Mechelen spendeerde miljoenen aan zijn historische kerken en herstelde en vernieuwde veel monumenten. Een ander voorbeeld is Lamot, een totaal verwaarloosde brouwerij die werd omgetoverd tot een nieuw stadsdeel. Maar ook de vele pleinen, het nieuwe stadhuis en de vernieuwing van het politiekantoor zijn belangrijke realisaties. En er zitten nog heel wat ambitieuze plannen in de pijplijn.

Drie extra prijzen

Voor het tweede jaar op rij reikte Bouwunie tijdens het gala van de Gouden Baksteen drie extra prijzen uit. Aan bouwbedrijven, als stimulans om met veel enthousiasme en toekomstgericht te blijven ondernemen. Leden van Bouwunie konden zich kandidaat stellen in drie categorieën. De jury nam alle kandidaturen onder de loep, selecteerde de beste dossiers en koos daaruit de volgende winnaars: Stabco Foundations uit Kasterlee, als Initiator van het jaar (starter, jong, veelbelovend bouwbedrijf); DCA uit Beerse als Innovator (bouwbedrijf dat durft te innoveren) en Wille Gebroeders uit Knesselare als Motivator (bouwbedrijf dat zijn talenten koestert). Zij ontvingen elk een uniek keramieken beeldje, speciaal voor de gelegenheid ontworpen en gemaakt door kunstenaar Geert Corneillie.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders