IKEA breekt lans voor zonnepanelen

Eerste huishoudelijke zonnepanelen in 2021 in de winkel

Datum: 
04/06/2019

IKEA en Little Sun gaan samenwerken om kleine huishoudelijke zonnepanelen te ontwikkelen en commercialiseren.

IKEA werkt daartoe samen met de kunstenaar Olafur Eliasson die de ambitie heeft om consumenten te inspireren iets te ondernemen tegen de klimaatverandering. Om die reden richtte hij samen met zielsverwanten Little Sun op.

Het eerste product gaat Sammanlänkad heten en zit momenteel in de prototypefase. Het is een soort oplaadbare batterij in de vorm van een platte schijf dat modulair in elkaar haakt met andere onderdelen die dan samen kunnen gebruikt worden als tafel- of plafondverlichting. Althans, op plaatsen waar de zon bij kan. De accu's kunnen ook op zich nabij een raam opgehangen worden om zo overdag energie op te slaan die 's avonds kan gebruikt worden om bijvoorbeeld laptops en smartphones op te laden.

Eliasson hoopt samen met IKEA dat consumenten op die manier gaan nadenken over hun energieconsumptie en over alternatieve manieren om energie op te wekken. Op de website van Little Sun is al een prototype te zien. Naar verwachting zal Sammanlänkad - vermoedelijk niet één maar een reeks producten - vanaf 2021 wereldwijd te koop zijn.

 

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders