Industriële poorten met isolerende beglazing

ASSA ABLOY combineert maximale zichtbaarheid en onovertroffen isolatie

Datum: 
07/01/2021

Een hoge zichtbaarheid en goede lichtinval op de werkvloer zijn vaak essentieel voor bedrijven en hun medewerkers. Bovendien neemt de aandacht voor isolatie en duurzaamheid nog steeds toe. Zowel bij het ontwerpen van nieuwe constructies als in bestaande gebouwen worden oplossingen bedacht om de prestaties te verbeteren en het energieverbruik te reduceren. De nieuwe industriële poorten met beglazing van ASSA ABLOY Entrance Systems combineren het allemaal, beweert de fabrikant.

Hoge zichtbaarheid
Ondanks de recente ingrijpende veranderingen in de werkcultuur zijn er toch nog veel bedrijfstakken waar medewerkers fysiek op de werkplek aanwezig moeten zijn. Bovendien wordt er steeds meer aandacht besteed aan de relatie tussen werkomgeving en welzijn. Zo is er veelvuldig onderzoek gedaan naar de impact van licht. Daaruit blijkt dat werkplekken - waar mogelijk - altijd het natuurlijke daglicht moeten benutten, zeker in omstandigheden waar aanhoudend binnen wordt gewerkt. Bovendien hebben bedrijven waarvoor het belangrijk is om hun producten te tonen, vanuit een puur commercieel perspectief nood aan een passende lichtinval om de klantervaring te optimaliseren.

De twee nieuwe sectionale poorten van ASSA ABLOY Entrance Systems OH1042FI en OH1042FGI optimaliseren de zichtbaarheid en de natuurlijke lichtinval. De tweede oplossing biedt bovendien een volledige beglazing voor een maximale zichtbaarheid. Ideaal voor werkplaatsen, showrooms en ateliers.

Beter binnenklimaat
Een optimale werkomgeving draait natuurlijk niet alleen om licht. Nog belangrijker zijn luchtkwaliteit en binnentemperatuur. Voor activiteiten die afhankelijk zijn van een continue stroom van goederen of personen, zijn een degelijke temperatuurregeling en isolatie noodzakelijk om binnen het gebouw optimale werkomstandigheden te creëren. De nieuwe sectionale poorten optimaliseren niet alleen de zichtbaarheid en de natuurlijke lichtinval, ze helpen ook het binnenklimaat en de werkomstandigheden in de binnenruimtes te verbeteren.

Onovertroffen isolatie
Veel bedrijfsactiviteiten lijden onder een gebrekkige isolatie van de gebouwen. Koudebruggen zijn echter een veelvoorkomend probleem bij niet-geïsoleerde industriële poorten. Ze elimineren is vaak onpraktisch; ze tot een aanvaardbaar niveau reduceren is zinvoller. Dat kan bijvoorbeeld door een thermische onderbreking in het ontwerp van de poort te verwerken. En dat is precies wat ASSA ABLOY deed bij zijn twee nieuwe sectionale poorten. Allebei koppelen ze een hoog kwaliteitsniveau aan een nog betere isolatie dankzij de geïsoleerde frames. De onderbroken koudebrug bij deze poorten vermindert ijsvorming en condensatie aan de binnenzijde aanzienlijk en beperkt het warmteverlies en de ongewenste kosten als gevolg van slechte isolatie.

Gerelateerde berichten

De Koramic Tradiva wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Letterlijk omwille van haar variabele kop- en zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is.

Partners / Adverteerders