Kafka: telewerken in de bouw

Ook werkgevers in de bouw moeten telewerkregister invullen

Datum: 
27/03/2021

Het telewerkregister, waarmee werkgevers verplicht telewerk moeten aangeven, blijkt ook van toepassing voor de bouw. 'Arbeiders in de bouwsector kunnen niet telewerken. Punt. Het is onbegrijpelijk dat ook onze bouwbedrijven worden geconfronteerd met deze extra en nutteloze administratie', zegt Bouwunie bij monde van gedelegeerd bestuurder Jean-Pierre Waeytens.

Telewerken in de bouw is niet mogelijk. Bouwunie is verbaasd nu blijkt dat de verplichte telewerkregistratie ook geldt in de bouw. Jean-Pierre Waeytens: 'Dit is waanzinnige en nutteloze administratieve rompslomp. Meer dan alle informatie die via de app moet gegeven worden is nu al beschikbaar bij de RSZ, zoals het personeelsregister, de elektronische aanwezigheidsregistratie (Checkinatwork) en de werkmelding. Dit is een hemeltergende en onbegrijpelijke verplichting. We vragen dan ook met aandrang een vrijstelling voor de bouw.'

Bouwunie beklemtoont dat de aanpak van overregulering en administratieve rompslomp een van de prioriteiten van deze regering zou moeten zijn. Met deze nieuwe verplichting, die voor de bouw compleet haar doel voorbij schiet, zetten we een stap in de tegenovergestelde richting. Dit is compleet in strijd met voornemen om werk te maken van administratieve vereenvoudiging.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders