Kamp C zet in op renovatiepakketten

Energieneutraal maken van woningen tegen een lagere kost

Datum: 
15/05/2020

Bestaande woningen energieneutraal maken, is geen simpele opdracht en niet iedereen kan het zich immers permitteren.

Kamp C, het Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de Bouw, zoekt daarom mee naar oplossingen om het huidig woningbestand toekomstklaar te maken. Als partner in het INDU-ZERO project, dat een fabriek ontwerpt om in massaproductie renovatiepakketten aan te bieden tegen een lagere kost, is Kamp C dan ook de Vlaamse showcase om het pakket te demonstreren.

Het renovatiepakket is een soort isolerende envelop die over een woning wordt aangebracht om ze duurzamer te maken. De pakketten bestaan uit verschillende componenten zoals isolatie voor de muren en het dak, warmtepompen, zonnepanelen en ventilatiesystemen. De renovatiepakketten worden vanaf dit jaar in showcases in verschillende landen gerealiseerd.

Kamp C is één van de showcases. Om de Belgische markt kennis te laten maken met de pakketten, zullen ze geïnstalleerd en getoond worden op de site in Westerlo. De showcases zullen het effect van de renovatiepakketten demonstreren. De eerste wordt gebouwd in Nederland. Vervolgens is België aan de beurt in het najaar van 2020.

Meer weten? Klik hier.

Bron: Kamp C

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Kamp C zet in op renovatiepakketten | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.