Luchthavendistrict krijgt er 'vleugels' bij

Ghelamco wil medio 2023 bouw van 'The Wings' aanvatten in Diegem

Datum: 
09/05/2022

Met 'The Wings' krijgt het luchthavendistrict in Diegem er een duurzame primeur van formaat bij.

Het luchthavendistrict kende reeds een enorme ontwikkeling van bedrijvenparken en individuele kantoren tegen het einde van de vorige eeuw. Ontwikkelingen zoals Pegasus Park Airport Village, Twin House en vele andere hebben van deze wijk een belangrijke zakenzone gemaakt. Er ligt nu een nieuwe spectaculaire ontwikkeling op tafel door Ghelamco. Dit gedurfde staaltje architectuur, 'The Wings' genaamd, moet medio 2023 klaar zijn voor de bouw.

Het nieuwste project van Ghelamco, 'The Wings', met het architecturale concept en ontwerp van het Brusselse architectenbureau Assar, wordt de eerste gecertificeerde CO2- en energieneutrale kantooromgeving in België, met drievoudige BREEAM Excellent, Well Gold en DGNB gold certificering. Ghelamco zegt dat het 50.000 m² kantoren gaat bouwen, met een hotel, fitnesscentrum, restaurants en coworking-faciliteiten.

De ontwikkelaar zegt dat het, samen met Assar, heeft gekozen voor een holistische benadering van duurzaamheid, waarbij een voorbeeldig ecosysteem voor de komende decennia wordt gecreëerd.

Concreet: het gebouw zelf wekt de energie op die nodig is voor alle interne bedrijven en voorzieningen, zonder ook maar enige fossiele brandstof te verbruiken. The Wings creëert naar eigen zeggen geavanceerde en duurzame omgevingen waarin werk en welzijn perfect met elkaar in evenwicht zijn op een triple-A locatie.

Bron: assar inclusive architecture

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders