Mag binnenshuis werken nu wel of niet?

Crisiscentrum en Ministerieel Besluit spreken elkaar tegen

Datum: 
02/05/2020

Volgens het Ministerieel Besluit mag er vanaf 4 mei binnenshuis gewerkt worden, volgens het nationale crisiscentrum echter niét.

UNIZO en Bouwunie zijn niet te spreken over deze interpretatie van het crisiscentrum want het M.B. is duidelijk: er mag binnenshuis gewerkt worden in bewoonde gebouwen. KMO's en zelfsstandigen hebben zich dan ook georganiseerd om morgen weer aan de slag te gaan bij particuliere klanten.

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, is scherp: “Wat heeft het voor zin dat de Veiligheidsraad een week vooraf de datum bekendmaakt voor de heropstart van onze bedrijven, als het Ministerieel Besluit daarover gans die week op zich laat wachten en de inhoud ervan een dag later wordt tegengesproken door het crisiscentrum? Zo ga je niet om met onze ondernemers."

Bij Bouwunie zijn ze eveneens met stomheid geslagen maar het raad haar leden aan om morgen de werkzaamheden bij particulieren wel degelijk te hervatten. Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder Unizo reageert fel: “We vragen met aandrang dat er duidelijkheid is tegen uiterlijk maandag 4 mei. De FAQ kan onmogelijk primeren op de wettelijke regels zoals opgenomen in het Ministerieel Besluit en moet worden aangepast. Niet alleen de bouwbedrijven, maar ook hun klanten en de leveranciers hebben recht op klaarheid en rechtszekerheid. Dit krijgen we niet uitgelegd aan de klant, die trouwens zelf vragende partij is om de werken te hervatten. De poetshulp komt al weken langs, maar de nieuwe keuken zou dus nog niet geplaatst mogen worden.”

Beide partijen sturen aan op een prompte reactie. Of die er op zondag nog komt, is maar zeer de vraag. Wordt vervolgd.

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders