Nieuwbouwmagazijn Unilin Insulation in aanbouw

Ruim 5.000 m² ruimte voor extra stockage

Datum: 
24/01/2024

Partnerinfo - Het magazijn bij de fabriek van Unilin in Desselgem wordt een stuk groter.

Een nieuwbouwmagazijn van 5.000 m² moet ruimte bieden voor extra stockage. Momenteel wordt het dak geplaatst – en geïsoleerd met Unilin Insulation natuurlijk! De PIR-isolatie gaat rechtstreeks uit de fabriek het dak op. Het project wordt gerealiseerd door de Willy Naessens Groep, waar ook dakexpert Mutec deel van uitmaakt.

Momenteel is Mutec volop bezig met de isolatie van het dak – natuurlijk met een performante isolatieoplossing van Unilin Insulation: Utherm Roof L. Tom Peeters, commercieel verantwoordelijke bij Mutec: “We plaatsen het volledige dak aaneensluitend. In de tweede week van september zijn we gestart met de dakopbouw, tegen het einde van de maand moet alles afgewerkt zijn.”

Een geïsoleerd magazijn?

Misschien lijkt de isolatie van een magazijn minder noodzakelijk, maar voor de bewaring van onze isolatieproducten is dakisolatie cruciaal, stelt Unilin Insulation/ Tijdens de productie van isolatieplaten komt er immers heel wat warmte vrij. Om de stabiliteit van de producten te garanderen, moeten de isolatieplaten gedurende 48 uur onder specifieke warmtecondities bewaard worden. Te lage temperaturen zouden nefast zijn voor de isolatiewaardes. 

Toekomstgericht systeem

Het dak is kwalitatief en futureproof opgebouwd. Betonnen TT-dakelementen vormen de basis. Daarop komt een PE-folie als dampscherm en wordt de isolatie Utherm Roof L mechanisch bevestigd. De TPO-dakbedekking bestaat uit een witte kunststoffolie die zich uitstekend laat combineren met zonnepanelen.

“De witte kleur reflecteert het zonlicht, de lagere daktemperatuur verhoogt het rendement van zonnepanelen”, verduidelijkt Tom Peeters van Mutec. Aangezien Unilin Insulation volop streeft naar een duurzame toekomst, zijn er studies aan de gang om binnen afzienbare tijd zonnepanelen te plaatsen op dit nieuwbouwmagazijn.

Partnership op lange termijn

Mutec en Unilin Insulation zijn al jaren partners voor isolatieprojecten. Tom Peeters besluit: “Bij Mutec hebben we nood aan betrouwbare partners. Unilin Insulation is er zo een. Ze komen afspraken na, de leveringen verlopen vlot en de prijzen zijn interessant.”

Bron: Unilin Insulation

 

Media

Gerelateerde berichten

De Koramic Tradiva wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Letterlijk omwille van haar variabele kop- en zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is.

Partners / Adverteerders