Nieuwe betaalwet voorlopig van de baan

Bouw- en elektrosector sturen aan op grondig debat

Datum: 
30/12/2019

Na het tumult rond het wijzigen van de betaaltermijnen, heeft de Kamer beslist de stemming uit te stellen.

Goed nieuws zuchten Bouwunie en Electra die hopen dat de paar weken uitstel zullen gebruikt worden om goed na te denken over een aantal punten die nefast zouden kunnen zijn voor de bouw- en elektrosector. Waar precies het schoentje knelt, kun je in dit artikel nog eens in detail nalezen.

Gedelegeerd bestuurder Viviane Camphyn van Nelectra: “We hebben als sector geen probleem met een inperking van de hoge intresten en onredelijke schadevergoedingen. Onze ondernemers laten zich daar trouwens niet mee in, zij sturen nu al kosteloos een eerste betaalherinnering. Compleet onaanvaardbaar echter is de minimale betaaltermijn. Dat werkt schuldopstapeling bij de consument in de hand en brengt de ondernemer in financiële problemen. Dat staat volledig haaks op de oorspronkelijke doelstelling van het wetsvoorstel.”

Bouwunie en Nelectra laten in een gezamenlijk communiqué weten dat ze hopen dat de weken uitstel worden gebruikt om een grondig debat te voeren en het gezond verstand te laten zegevieren. Volgens hen moeten aan het wetsvoorstel de nodige aanpassingen worden doorgevoerd, zodat het terug dient waarvoor het bedoeld is: het aanpakken van de schuldindustrie. De bouw- en elektrosector maken hier naar eigen zeggen geen deel van uit, en zouden bijgevolg moeten worden uitgesloten uit deze wet. Wordt vervolgd.
 

Gerelateerde berichten

De op maat gemaakte dakelementen combineren namelijk isolatie, kepers, onderdak én binnenafwerking in één kwalitatief bouwconcept.

Partners / Adverteerders