Opendeurweekend bouw in maart

Datum: 
08/02/2022

In maart 2022 organiseert Bouwunie voor de tweede keer de ‘Bouwroute’, een groots opendeurweekend voor bouwbedrijven over gans Vlaanderen. Tijdens het weekend van 12 en 13 maart openen bouwbedrijven de deuren voor potentiële klanten, hun buren en collega's. Bedrijven tonen hun activiteiten, producten en diensten en bieden tal van demo's, recepties, onthullingen en expo's aan. “Met de Bouwroute bundelen we onze krachten met een absolute focus op lokaal vakmanschap”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Tijdens de eerste Vlaamse editie van de Bouwroute namen vorig jaar meer dan 260 bouwbedrijven deel, goed voor ruim 6.000 bezoekers. Jean-Pierre Waeytens: “De reacties van de deelnemende bedrijven én de bezoekers waren quasi unaniem positief. Dit jaar willen we nog beter doen. We hebben de ambitie om met dit algemene opendeurweekend de grootste bouwbeurs van Vlaanderen te zijn. Door lokaal ondernemerschap centraal te zetten, brengen we potentiële klanten in contact met de vakman om de hoek.”

Geen showroom? Geen probleem!
Ook wie zelf geen showroom of atelier heeft kan deelnemen door bezoekers te ontvangen op  projecten, werven of in een kijkwoning.  Wie zelf geen klanten kan ontvangen kan tijdelijk onderdak krijgen bij een collega in de buurt. Ook tijdens de vorige editie sloegen bouwondernemers op die manier succesvol de handen in elkaar.

Op afspraak of vrij te bezoeken
Alle deelnemende bouwbedrijven krijgen uitgebreide informatie om rekening te houden met de geldende coronamaatregelen. Bedrijven bepalen zelf hoe ze werken. Voor wie wenst is een afsprakenmodule ter beschikking, maar uiteraard zijn ook vrije bezoeken mogelijk. 

Het inplannen via www.bouwroute.be verloopt heel praktisch. “Wie bijvoorbeeld op zoek is naar een nieuwe keuken, de badkamer wil renoveren of het dak isoleren kan in eigen provincie of regio op zoek naar de professional vlakbij. Nieuw is dat dit jaar ook de optie voor digitale afspraken wordt voorzien”, aldus Jean-Pierre Waeytens.

Bron: Bouwunie

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders